Aanpak

Een eerlijk verhaal met heldere verwachtingen. Dat is kort gezegd de insteek en kracht van Excellent Executive Search. Zowel voor de bedrijven als de kandidaten. Lees stapsgewijs meer over onze aanpak.

Contact opnemen
image

Praktische informatie

Inventarisatie

Ieder traject begint met een inventarisatie. We fileren de functie tot in detail en brengen gewenste expertise in kaart. Omdat een vacature meer is dan een functieprofiel, willen we ook uw bedrijf leren kennen. Zonder cultural fit kan immers niemand aarden.

Research

Met de opdracht scherp op het netvlies gaan onze researchers aan de slag. Sectoren en organisaties worden gedefinieerd, kandidaten met het juiste functieniveau geselecteerd. Landsgrenzen vervagen in dit proces, want afstand mag nooit een reden zijn om concessies te doen aan kwaliteit. Waar nodig benaderen we kandidaten overal in Europa. De researchfase eindigt met een longlist vol mogelijkheden. Deze longlist wordt uitgebreid en kritisch besproken met de opdrachtgever.

Werving

Vanuit de gescreende longlist worden kandidaten discreet benaderd en bij interesse gaan we het gesprek aan. We communiceren daarbij steeds open en integer, professioneel en persoonlijk. Deze fase eindigt met het voordragen van 3-5 kandidaten bij de opdrachtgever. In een rapportage worden de gemaakte keuzes onderbouwd en de kandidaten nader geïntroduceerd. Gemiddeld duurt dit proces slechts acht weken.

Selectie

De opdrachtgever gaat met de geselecteerde kandidaten in gesprek. Een voorgedragen kandidaat past altijd in het profiel, dus zien we deze fase met vertrouwen tegemoet. De opdrachtgever is in deze fase aan zet, maar Excellent Executive Search staat stand-by. Bij mogelijke belemmeringen zoeken we actief naar oplossingen, denk bijvoorbeeld aan specifieke arbeidsvoorwaarden. Bij een succesvolle match volgt uiteindelijk een aanstelling.

Aanstelling

Bij wederzijdse instemming volgt een aanstelling.

Ontdek de
mogelijkheden

Meer informatie?

Contact opnemen

Jan Schutten

Bel +31 (0)6 - 50 29 58 81